Takže tohle už mám dlouho uložené v počítači, tak jsem se rozhoupala k tomu, že to sem dám. Možná se vám to bude zdát trochu zamotaný, ale myslím, že to nakonec pochopíte. Jen mě neukamenujte a přeji hezké čtení. P.S.:Snaha byla! :D
08.06.2009 (11:00) • WWewa • FanFiction poezie • komentováno 0× • zobrazeno 3365×
Děti měsíce
Měsíc, většinou chladně klidný,
Dnes v noci otec smutný se z něj stal.
Je otcem navždy ke svým dětem vlídný.
Teď však má právo na svůj žal.
Tam v dáli mezi dětmi noci se strhla bitva
Nikdo mu nešel ku pomoci a zuby ostré jako břitva,
Vyrazili z hrdla dech.
Tak začala pomsta a z hrdla nepřítele se dral řev.
Neměl však sebemenší šanci dát se před milujícími bratry útěk.
Vyhrál ten, kdo miloval. Když v očích nepřítele spatřily úlek,
Byly to děti noci, kdo z pomsty bojoval.
Vyhrály, ale rány, ty se nezacelí,
A proto jejich sok je ten, kdo ostré zuby cení.
Bojovat budou dál a dál,
Připraveni, aby bok po boku si každý stál.
A měsíc starý musí se teď smířit,
Že své dítě nikdy znovu neuslyší výt.
Už nebude svou hlavu k němu mířit,
A bolest jeho zániku už nikdy nelze smýt.
A tak, když se podíváš v noci na měsíc,
Spatříš nepatné skvrny.
Když se na ty skvrny zrakem zaměříš,
Tak zaschlou krev a slzy zříš.
A možná tě srdce bude bolet,
Až všechny ty skvrny jednou spočítáš,
Tak potom si jen těžko dohromady dáš,
Kolik bolestných ztrát ten měsíc zažil.
A i když vypadá tak klidně,
Bylo by mu líp, kdyby každý z padlých synů z novu zavyl.
Pořád se na nás dívá vlídně,
A přitom krvácí a cítí žal.
A tak se ptám, zda otroci žízně,
Budou mu ubližovat dál.
Autor: WWewa (Shrnutí povídek), v rubrice: FanFiction poezie
Diskuse pro článek Děti měsíce-báseň:
Přidat komentář:
- A bit of different (reality) - 6. kapitola
- A bit of different (reality) - 5. kapitola
- A bit of different (reality) - 3. kapitola
- A bit of different (reality) - 2. kapitola
- A bit of different (reality) - 1. kapitola
- Minulost žije s námi - 23. kapitola
- Je příliš pozdě... Nenávidím tě - 16. kapitola
Psycholožka, terapeutka, lektorka Zuzana Tomášková Prosperio.cz
...další zajímavé stránky Toto může být i váš web.
Máte zájem? Jste Přispěvateli a chcete se stát Ověřenými přispěvateli? Jste Ověřenými přispěvateli a chcete se stát
Profi přispěvateli?
Přidejte se k Pomoci začínajícím autorům.
Hledají se pomocníčci I vy se můžete stát administrátory.
Nábor administrátorů
Kdo je tu z členů? Klikni!