Potřebovala jsem zase jednou trochu zabásnit a vznikla tahle básnička typu: baca. Je to příběh Volterské princezny beze jména a jejím osudu. Kdo vlastně ja ona proncezna?
24.03.2010 (18:00) • AnneCullen • FanFiction poezie • komentováno 0× • zobrazeno 1517×
Volterský sad
.
Když slunce na oblohu vyjde,
a ozáří starý hrad.
I bezfantazní duše uvěří,
že kouzelný je pod hradem starý sad.
.
Kdysi tam žila princezna bez jména,
už je to spoustu let.
Šťastný konec však neměla,
to nedozví se nikdy svět.
.
Malým dětem vyprávějí pohádky,
o jejím věčném štěstí a klidu.
Krom věčnosti to pravda není,
je to jen příběh pro útěchu lidu.
.
Princezna tam dodnes žije,
však o štěstí už není řeč.
Stala se z ní noční můra,
co dostává z žízně křeč.
.
Stejně, jako už po mnoho věků,
ranní slunce ozáří celu temnou.
Její kůže zatřpytí se,
už není lidskou, je tvrdou a chladnou.
.
Bájný tvor stal se z ní,
Její princ už po světě nechodí.
Zůstává tam u svého pána,
Jenž jí věky lžimi vodí.
.
Princezna už má své jméno,
její domov je stále onen hrad.
A tak Jane každé noci,
navštěvuje svůj prokletý sad.
Autor: AnneCullen (Shrnutí povídek), v rubrice: FanFiction poezie
Diskuse pro článek Volterský sad:
Přidat komentář:
- A bit of different (reality) - 6. kapitola
- A bit of different (reality) - 5. kapitola
- A bit of different (reality) - 3. kapitola
- A bit of different (reality) - 2. kapitola
- A bit of different (reality) - 1. kapitola
- Minulost žije s námi - 23. kapitola
- Je příliš pozdě... Nenávidím tě - 16. kapitola
Psycholožka, terapeutka, lektorka Zuzana Tomášková Prosperio.cz
...další zajímavé stránky Toto může být i váš web.
Máte zájem? Jste Přispěvateli a chcete se stát Ověřenými přispěvateli? Jste Ověřenými přispěvateli a chcete se stát
Profi přispěvateli?
Přidejte se k Pomoci začínajícím autorům.
Hledají se pomocníčci I vy se můžete stát administrátory.
Nábor administrátorů
Kdo je tu z členů? Klikni!