Básnička o Edwardových pocitech. Přeji pěkné počtení. :D A zanechte, prosím, koment! :D
03.02.2012 (16:15) • Lucienne • FanFiction poezie • komentováno 5× • zobrazeno 1362×
Být volný jako pták
a moct odletět v dál.
Být volný jako pták,
to jsem si vždycky přál.
Moci dělat co bych chtěl,
mít radost ze života,
a kolem smích přátel kdyby zněl,
možnost výběru je jako barevná paleta.
Chtěl bych dělat zakázané věci,
jako venku křičet o půlnoci,
mýlí se ten, kdo řekne: „To můžeš přeci.“
Já jsem pták, však ve stříbrné kleci.
V kleci, z níž není cesty ven,
v kleci, v níž rozplyne se každý sen,
jsem totiž spoután monstrem v sobě,
jsem spoután upírem.
A upíra poutá touha po krvi,
jež spaluje ho v noc i v den,
ty kapky krve mi napoví,
že jsem spoután vlastním životem.
A když vzplane láska,
zažehne i touhu po krvi,
a pak už je to jen velká sázka,
jak skončí příběh o beránku a o lvovi?
Těchto pět pout se ve mně pojí,
dvě z nich jsou však nejsilnější,
krev a láska proti sobě stojí,
krev pekelná, láska nevinnější.
I když jedna se té druhé bojí,
obě dvě mé rány hojí,
která z nich však ukáže sílu svoji,
budu žít ve štěstí, nebo v beznaději?
Autor: Lucienne (Shrnutí povídek), v rubrice: FanFiction poezie
Diskuse pro článek Edward - Jsem spoután:
Sem tam se to moc nerýmovalo, ale dle mého názoru to vůbec nebylo špatné! Výborně, jen tak dál!
Přidat komentář:
- A bit of different (reality) - 6. kapitola
- A bit of different (reality) - 5. kapitola
- A bit of different (reality) - 3. kapitola
- A bit of different (reality) - 2. kapitola
- A bit of different (reality) - 1. kapitola
- Minulost žije s námi - 23. kapitola
- Je příliš pozdě... Nenávidím tě - 16. kapitola
Psycholožka, terapeutka, lektorka Zuzana Tomášková Prosperio.cz
...další zajímavé stránky Toto může být i váš web.
Máte zájem? Jste Přispěvateli a chcete se stát Ověřenými přispěvateli? Jste Ověřenými přispěvateli a chcete se stát
Profi přispěvateli?
Přidejte se k Pomoci začínajícím autorům.
Hledají se pomocníčci I vy se můžete stát administrátory.
Nábor administrátorů
Kdo je tu z členů? Klikni!